Livet i Veslekollen Gårdsbarnehage

Hva er viktig for oss - hva er viktig for barna våre?

Et sted ikke langt fra Lillesand sentrum holder vi til, på vakre Justøya. I denne barnehagen legger vi vekt på å være en psykisk helsefremmende barnehage gjennom å dele opplevelser i hverdagen, både i barnehagen, men også utenfor barnehagen i nærmiljøet.

Dyr, gården og mat er noen av rammene rundt vårt arbeid. Vi har både kaniner og høns i barnehagen. Det betyr at vi i tillegg til å stelle dyrene får gå inn og plukke egg som barna enten får ta med hjem, eller så bruker vi de i matlagingen.

       

I hagen vår vokser det rabarbra, den kan vi nyte tidlig på sommeren eller sent på våren. Barna er med å tilbrede maten og nyter for eksempel en fantastisk rabarbrasuppe på ettermiddagen. 

     

Det er også tid for å sette poteter nå før sommeren, og så det vi ønsker å ha i "drømmehagen" vår. Så er det spennende å se hva det har blitt til når vi skal høste i august og september. Man får med seg hele kretsløpet til planter og vekster. Frukttrær har vi også mye av i hagen vår. 

    

Vi har flere gårder i nærheten, både melkekuer, kjøttkuer, gjess, villsau, og mye annet. Der kan vi bli kjent med livet på gården, smake på melk, gi mat til kuene, se på kalvene, og ikke langt herfra får vi hilse på sauer og lam som er kommet nå i vår. 

      

Barnehagen handler ikke bare om gårdsdyr, det handler om alt liv, det handler om fysisk aktivitet, om å utfordre seg selv og mestre. Det handler om å ta inn med alle sanser, under seg over ting vi oppdager i naturen og ting vi ikke helt vet hvordan det er med. Vi har tilgang til skog og mark og ikke minst til sjøen. Her er det mye å velge mellom til forskjellige årstider. 

      

  

Vi leter etter magi i hverdagen "Det er helt magisk å ligge påryggen i Indianerskogen og hviske sammen mens vi lytter til fuglesang og prøver å se om vi kan se fuglen - i lufta eller i trærne" Mariann

 

          

       

 

"Vi griper barndommens muligheter"